top of page
Prva konferencija o golf turizmu Hrvatske

U hotelu Laguna Parentium u Poreču, 28. i 29. svibnja 2018. godine, održana  je prva konferencija o golf turizmu Hrvatske. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Središnjeg državnog ureda za šport i Grada Poreča. 

Cilj konferencije bio je informiranje i edukacija svih zainteresiranih dionika o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu.  Također, cilj je i stvaranje pozitivne percpcije razvoja golfa u javnosti, koja ima utjecaj i na politiku razvoja golfa u Hrvatskoj. Svrha je i obrazovanje administracije, od državne do lokalne razine, o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

Tema Konferencije ("Perspektive razvoja golf ponude Hrvatske")  iznimno je atraktivna i inovativna za hrvatski sport, a pobuđuje godinama veliko zanimanje šire javnosti i medija, revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika i gospodarstvenika.

Osim u panel raspravi, Dražen Slamar aktivno je sudjelovao u konferenciji izlaganjem o Ekonomskim učincima razvoja golf destinacije Poreč. Drugi dan konferencije je, uz pomoć hrvatskog golf reprezentativca Diega Žužića, bio i voditelj kratke golf škole na golf vježbalištu u Zelenoj laguni. Organizator konferencije bila je Lux promocija, a sljedeće fotografije preuzete su s njihovog Facebook profila. Prezentaciju gospodina Slamara možete vidjeti ovdje, a cjelokupni sadržaj dokumenta Ekonomski učinci razvoja golf destinacije ovdje.

bottom of page